Škundrić će poštovati odluku Odbora

Izvor: Blic, Tanjug, 22.Nov.2009, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škundrić će poštovati odluku Odbora

Ministar energetike i rudarstva Petar Škundrić poštovaće odluku Republičkog odbora za rešavanje o sukobu interesa, a Vlada Srbije će dati objašnjenje zašto je Škundrić postavljen na funkciju predsednika Skupštine akcionara NIS-a, izjavio je potpredsednik vlade Ivica Dačić.

„Vlada Srbije daće objašnjenje zašto je Škundrić postavljen na to mesto, a ako se utvrdi da ne sme da bude na toj funkciji, neće ni biti", rekao je Dačić nakon obeležavanja slave >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Aranđelovdana u centru SAJ. Dačić je preneo zajednički stav svih članova Vlade da se napravi uputstvo kojim bi se preciziralo koje funkcije ministri mogu obavljati.

„Svako od nas će poštovati sve odluke koje donesu državni organi, a u slučaju ministra Škundrića, to je Republički odbor za rešavanje o sukobu interesa", istakao je Dačić.

Odbor je pokrenuo postupak protiv Škundrića, kako bi se utvrdilo da li je u sukobu interesa zbog obavljanja funkcija ministra energetike i predsednika Skupštine akcionara NIS-a.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.