Skot i Vučić:Upotreba sile neprihvatljiva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2018, 05:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skot i Vučić:Upotreba sile neprihvatljiva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador SAD Kajl Skot sastali su se danas, nakon ovonedeljnih događaja u Mitrovici, i tom prilikom se saglasili da su provokacije, upotreba sile i nepoštovanje neprihvatljivi, i da ne stvaraju adekvatno okruženje za stabilnost u regionu.

Vučić i Skot su razgovarali o odnosima između Beograda i Prištine nakon ovonedeljnih događaja u Mitrovici i o sinoćnjem razgovoru predsednika Vučića sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i evroazijska pitanja Vesom Mičelom.   

Sagovornici su se saglasili i da je važno pokušati da se smanje tenzije, da sve strane mirno i staloženo pristupaju sporovima i da ih rešavaju, kao i da izbegavaju bilo kakve korake koji bi dalje komplikovali ionako napetu situaciju.

Ambasador Skot apelovao je na obe strane da se usredsrede na normalizaciju odnosa kroz dijalog uz posredovanje EU i izrazio spremnost njegove zemlje da podrži sve strane u pregovorima koji se odvijaju kroz dijalog, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Predsednik Vučić je rekao da smatra da Srbija, srpski predstavnici i Srbi ne snose nikakvu krivicu za incident, ali je u potpunosti saglasan sa ambasadorom Skotom da je očuvanje mira i stabilnosti od najvećeg interesa za sve koji žive na ovim prostorima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić danas sa Skotom

Izvor: B92, 28.Mar.2018

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kajla Skota...Sastanak, sa koga će biti prosledjeno saopštenje, počeće u podne u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike...Vučić će se sastati i sa članom Predsedništva BiH...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.