Skoro trećina srpskih firmi bavi se sivom ekonomijom

Izvor: EurActiv Srbija, 20.Mar.2013, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoro trećina srpskih firmi bavi se sivom ekonomijom

U Srbiji se 28% preduzeća bavi sivom ekonomijom, medju kojima su 32% "mlade firme".Suzbijanjem sive ekonomije Srbija može da poveća prihod od poreza za oko 1% bruto domaćeg proizvoda (BDP), rezultat je 20. marta predstavljene studije koju su uradili USAID Projekat za bolje uslove poslovanja i Fondacija za razvoj ekonomske nauke (FREN). Autori ocenjuju da su glavni razlozi za poslovanje u sivoj ekonomiji visoko poresko opterećenje rada, složene poreske procedure, kao i visok nivo tolerancije za rad u sivoj zoni.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Suzbijanjem sive ekonomije Srbija može da poveća prihod za 1 odsto BDP

Izvor: GdeInvestirati.com, 20.Mar.2013

BEOGRAD - Srbija suzbijanjem sive ekonomije može da poveća prihod od poreza za oko jedan odsto bruto društvenog proizvoda (BDP), rezultat je studije koju su uradili USAID Projekat za bolje uslove poslovanja i Fondacija za razvoj ekonomske nauke (FREN). Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Sumnjivi podaci o zaposlenosti

Izvor: B92, 21.Mar.2013, 15:45

Beograd -- Stanje na tržištu rada u Srbiji je i dalje nepovoljno i nema nagoveštaja poboljšanja...Kako je ocenio glavni i odgovorni urednik Kvartalnog monitora, ekonomista Milojko Arsić na predstaljanju novog broja tog biltena koji izdaje Fondacija za razvoj ekonomske nauke (FREN), "više su nego...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.