Škole iz S. Pazove u programu Eko Škole

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2017, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škole iz S. Pazove u programu "Eko Škole"

Među 85 škola iz čitave Srbije, dve osnovne škole iz staropazovačke opštine učestvuju u realizaciji projekta "Eko Paket", koji je ujedno deo Međunarodnog programa "Eko Škole".

Projekat je pokrenut prvo u Sloveniji, zatim u Hrvatskoj, a od školske 2013/2014. godine sprovodi se i u Srbiji, s jasnim ciljem da deca od najranijeg uzrasta nauče kako se pravilno odlaže tetrapak ambalaža, kao jedan od načina očuvanja životne sredina i zdravlje.

Učenici trećeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << razreda novopazovačke osnovne škole predstavili su svoje viđenje održivog eko-grada i pojedine segmente života u njemu.

Još jedna od škola koja učestvuje na ovogodišnjem konkursu na temu "Život u eko-gradu" je Osnovna škola "Simeon Aranicki", koja ima status Eko škole.

Ovakvim temama ukazuje se na ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih nacija s posebnim akcentom na održivi razvoj gradova i zajednica.

Novopazovačka Osnovna škola "Rastko Nemanjić - Sveti Sava" i staropazovačka Osnovna škola "Simeon Aranicki" su dve jedine obrazovne ustanove u opštini koje su uzele učešće u realizaciji projekta "Eko-paket" Udruženja "Ambasadori održivog razvoja i životne sredine".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.