Škola plivanja u Bečeju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jul.2020, 10:24

Škola plivanja u Bečeju

Škola plivanja za decu iz Bačkog Petrovog Sela i Bečeja, u organizaciji profesora fizičkog vaspitanja Endrea Hegediša i Udruženja za školski sport i pedagoge fizičke kulture opštine Bečej, i ove godine je privukla mnogobrojne dečake i devojčice, koji su svakog radnog dana prvi posetioci otvorenih bazena sportskog centra „Đorđe Predin Badža“ u Bečeju.

Desetodnevni treninzi odvijaju se na otvorenim bazenima sportskog centra „Đorđe Predin Badža“ u prepodnevnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << satima, a sa decom radi osam profesora fizičkog vaspitanja i dva trenera plivanja.

"I ove godine imamo grupu polaznika iz Bačkog Petrovog Sela koju čini oko 45 dece i imamo petnaestak dece iz Bečeja. Sveukupno oko šezdesetoro dece pohađa ovu školu plivanja", saopštio je Goran Strajnić, nastavnik fizičkog vaspitanja.

Obuke se odvijaju u četiri grupe, koje su formirane na osnovu nivoa znanja dece neplivača i uzrasta – od najmanjeg uzrasta do četvrtog razreda osnovne škole.

"Imamo i dve grupe polu-plivača. Tu spadaju deca koja znaju da se održavaju na vodi i sa njima se radi na tome da se oslobode i da usavrše svoju tehniku u toj meri da mogu sami da preplivaju olimpijski bazen. Postoji i grupa plivača od dvanaestoro dece koja znaju da plivaju i koja u ovoj školi plivanja usavršavaju tehniku plivanja prsno i kraul", kazao je Strajnić.

Ove godine je, zbog aktuelne epidemiološke situacije, smanjen broj polaznika i primenjene su odgovarajuće mere bezbednosti, a sve u cilju sprečavanja širenja zaraze korona virusa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.