Skandal: Šiptarov brat čuva Bagzija!

Izvor: S media, 29.Sep.2010, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skandal: Šiptarov brat čuva Bagzija!

Brat od tetke Dušana Spasojevića Šiptara, ubijenog šefa „zemunskog klana", radi u policijskoj Jedinici za zaštitu svedoka!!! Šiptarov brat privođen u 'Sablji', bio suspendovan, pa naknadno vraćen u službu. Ministar Dačić najavljuje istragu ovog slučaja.

Brat od tetke Dušana Spasojevića Šiptara, koji je privođen u vreme „Sablje" 2003, radi danas u Jedinici za zaštitu svedoka čiji je osnovni zadatak da brine o bezbednosti mafijaša pokajnika >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koji su svedočili protiv „zemunaca"!!! Šiptarov brat R. L. (pun identitet poznat redakciji) zaposlen je formalno na mestu magacionera, ali važi za jednog od najpoverljivijih operativaca Jedinice za zaštitu svedoka.

Potvrdu ovih informacija Pres je juče dobio u samom vrhu policije i tužilaštva. Ministar Ivica Dačić kaže da je on „ovaj problem nasledio" i da je već naredio hitnu istragu.

- Ako se utvrdi da je to istina, taj čovek više neće moći da radi u policiji! Inače, prema informacijama koje ja imam, to lice je zaposleno u Jedinici za zaštitu svedoka pre mog dolaska na mesto ministra... - kaže ministar Dačić.



Privođen u „Sablji"


U Specijalnom tužilaštvu za borbu protiv organizovanog kriminala nezvanično su nam rekli da su i oni zatražili istragu ovog slučaja i da je nedopustivo da brat Dušana Spasojevića radi u jedinici koja čuva one koji su Šiptaru došli glave.

Perović se krije od novinara Presa

Juče smo nakratko telefonom uspeli da stupimo u kontakt sa načelnikom Jedinice za zaštitu svedoka Milošem Perovićem.

- Da li je to gospodin Miloš Perović? Ovde novinar Presa...

- Da, ja sam, izvolite!

- Gospodine Peroviću, da li je tačno da R. L., brat od tetke Dušana Spasojevića Šiptara, radi u vašoj jedinici?

(posle desetak sekundi ćutanja Perović je prekinuo vezu, isključio telefon i više nije odgovarao na pozive)

Kako nam je potvrđeno, ministar policije Ivica Dačić juče je Peroviću, preko kabineta, naložio da se javi Presu, ali on to nije učinio.

U njegovom kabinetu nam je rečeno da je „načelnik na službenom putu van zemlje" i da nikako ne mogu da stupe u kontakt sa njim..

- Javiće vam se sigurno Perovićev pomoćnik Saša Paunović.

Međutim, ni on se nije javio.

Kako Pres saznaje, R. L. je u policiju primljen 2000. godine. U vreme „Sablje",17. aprila 2003. godine izbačen je iz MUP-a zbog „povrede radnih obaveza i dužnosti" i jedno vreme čak bio zadržan u pritvoru. U policiju se, međutim, vratio već u oktobru 2003. godine pošto je protiv njega obustavljen disciplinski postupak. U aprilu 2006. godine raspoređuje se kao magacioner u odsek za logistiku, koji se nalazi pri Jedinici za zaštitu svedoka. U to vreme načelnik te jedinice bio je Dragan Jovanović.

Sadašnji načelnik ove jedinice, Miloš Perović, inače bliski rođak funkcionera SPS-a Branka Ružića, juče je odbijao svaki kontakt sa našim novinarima, iako je i ministar Dačić naknadno tražio od njega da se javi Presu !?!

Naš sagovornik iz Jedinice za zaštitu svedoka otkriva da se „Spasojevićev brat vrlo visoko kotira iako je zvanično magacioner".

- R. L. formalno radi kao magacioner, ali je on jedan od najpoverljivijih ljudi načelnika Perovića... Mi stvarno ne znamo kako je moguće da bliski rođak Dušana Spasojevića može i sme da radi u jedinici koja brine o zaštiti svedoka koji su svedočili i protiv Šiptara - priča naš sagovornik.



Zna sve o Bagziju


Izvor Presa iz Jedinice za zaštitu svedoka upozorava da samo prisustvo Lukića u toj jedinici može da ugrozi bezbednost svedoka.

- On može da sazna adrese zaštićenih svedoka i njihovih porodica, on može da dođe do trase njihovog kretanja... On, na primer, tačno zna gde se kad i sa kim kreće Dejan Milenković Bagzi, jedan od ključnih svedoka saradnika. I ko će, molim vas, biti kriv ako se nešto desi?! - pita naš sagovornik.

S. VOJINOVIĆ

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.