Sjedinjene Države će potpisati sa Avganistanom sporazum o vojnom prisustvu

Izvor: Vostok.rs, 18.Mar.2014, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjedinjene Države će potpisati sa Avganistanom sporazum o vojnom prisustvu

18.03.2014. -

SAD će potpisati sa Avganistanom sporazum o vojnom prisustvu posle 2014. godine, saopštila je predstavnica Stejt departmenta Fatima Sumar.

Prema njenim rečima, bez obzira, na to što aktuelni predsednik Avganistana Hamid Karzaji, čiji mandat ističe ove godine, odbija da potpiše takav sporazum, svi drugi predsednički kandidati u Avganistanu slažu se da to urade.

Vojna faza Sjedinjenih Država i njenih saveznika u Avganistanu završava se ove godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << vojska planira da se povuče do kraja godine. Posle toga u Avganistanu treba da ostane još nekoliko hiljada američkih vojnika koji će obučiti avganistansku vojsku i policiju

Izvor: Glas Rusije    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.