Sindikati zdravstva pozdravili najavljeno povećanje plata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2016, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati zdravstva pozdravili najavljeno povećanje plata

Sindikati zaposlenih u zdravstvu pozdravili su danas najavljeno povećanje plata od pet odsto u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, navodeći da, iako je traženo i veće povećanje, u sadašnjim okolnostima niko ne može da bude nezadovoljan.

Predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije Zoran Savić rekao je da su plate sada veoma male, da pojedini zaposleni imaju primanja jednaka ili približno jednaka minimalnoj zaradi, te da povećanje od pet odsto vidi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao vraćanje dela umanjene zarade.

On je svakako pozdravio odluku vlade, jer je, kaže, svako povećanje dobrodošlo.

"Procenat od pet odsto u ovom trenutku daje nadu da će naredno povećanje biti znatno veće", naveo je Savić za Tanjug.

Predsednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost" Zoran Ilić rekao je da ne može da bude nezadovoljan odlukom vlade, iako je taj sindikat tražio povećanje od 7,6 odsto.

"Ostaje žal za platama iz 2014. godine jer ih mi tek sada stižemo, ali u datim okolnostima ne možemo da budemo nezadovoljni, s ozbirom na prilike u kojima se država nalazi", rekao je Ilić Tanjugu.

On je istakao da će sindikat i sledeće godine tražiti pregovore i možda veća povećanja.

"Ne može niko da bude apsolutno zadovoljan, ali u datim okolnostima ne treba očekivati više", istakao je Ilić.

I predsednica Sindikata medicinskih sestara i tehničara Srbije Radica Ilić rekla je da, s obzirom na situaciju u državi i svuda u regionu, povećanje plata od pet odsto korektno.

Ona je navela da su očekivanja bila veća, ali da se povećanje do pet odsto ne može zanemariti.

"Imamo nadu da ćemo nastaviti da razgovaramo o drugim temama koje nas muče", rekla je Ilić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sindikati pozdravili najavljeno povećanje plata u zdravstvu

Izvor: Blic, 30.Okt.2016

Sindikati zaposlenih u zdravstvu pozdravili su danas najavljeno povećanje plata od pet odsto u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, navodeći da, iako je traženo i veće povećanje, u sadašnjim okolnostima niko ne može da bude nezadovoljan...Predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.