Izvor: B92, 05.Mar.2010, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simatović traži privremenu slobodu

Hag -- Odbrana Franka Simatovića podnela je zahtev sudskom veću Haškog tribunala u kome se traži privremeno puštanje na slobodu optuženog do 12. aprila.

Razlog za ovaj zahtev je odlaganje saslušanja, takođe na zahtev odbrane bvšeg zameinak načelnika Službe državne bezbednosti Srbije, zakazane za drugu polovinu marta i početak aprila, a na osnovu odluke sudskog veća, navodi se u saopštenju Tribunala dostavljenom Tanjugu.

U zahtevu se podseća da je Simatović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već u više navrata bio privremeno pušten na slobodu, da je pritom pokazao da poštuje sve uslove koji su mu bili postavljeni, da nije pokazao nameru da beži i da ne predstavlja pretnju bilo kojoj od žrtava, svedoka ili nekoj drugoj osobi koja bi bila povezana sa suđenjem.

Podseća se da je Republika Srbija, u skladu sa pravilima Tribunala, već dala garancije da će u slučaju Simatovića da se ispoštuju sva pravila i naredbe sudskog veća.

Odbrana Simatovića na kraju podseća da su njegovi boravci u Beogradu u oktrobru i decembru 2009. godine znatno dobrineli pripremi odbrane i ocenjuje da bi to i sada bio slučaj, jer je učešće Simatovića u pripremi odbrane od vitalnog značaja.

Simatovićevo prisustvo u Beogradu omogućava svakodnevne kontakte sa njegovim braniocima, što je praktično nemoguće u Hagu zbog specijalne procedure koja se sprovodi u pritvornoj jedinici Sheveningen. Time se ostvaruju značajne uštede vremena i novca.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Simatović zatražio privremeno puštanje na slobodu

Izvor: S media, 05.Mar.2010

Odbrana bivšeg pomoćnika načelnika Službe državne bezbednosti Srbije Franka Simatovića podnela je danas zahtev sudskom veću Haškog tribunala u kome se traži privremeno puštanje na slobodu optuženog do 12. aprila. ..Razlog za ovaj zahtev je odlaganje saslušanja, takodje na zahtev Simatovićeve...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.