Silajdžić sledeće nedelje u Beogradu

Izvor: S media, 20.Maj.2010, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silajdžić sledeće nedelje u Beogradu

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić posetiće Beograd 25. maja, rečeno je u Silajdžićevom kabinetu.

Silajdžić će tom prilikom, kako je rečeno, razgovarati sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

Više detalja o ovoj poseti biće poznato nakon sednice Predsedništva BiH, koja se održava danas u Sarajevu.

Prethodno, Silajdžić i Tadić su razgovarali u Istambulu na sastanku čiji je domaćin bio turski predsednik Abdulah >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Gul.

Na tom sastanku, čiji je cilj bio da se da impuls regionalnoj saradnji i stabilnosti i koji su neki mediji okarakterisali kao istorijski, dogovoreni su oblici saradnje izmedju BiH i Srbije, a Silajdžić, Tadić i Gul potpisali su i istanbulsku deklaraciju.

Najavljena poseta Silajdžića Beogradu, biće prva od kada je on izabran na funkciju člana Predsedništva BiH.

Iako je predsednik Srbije do sada više puta izražavao spremnost za razgovor sa Siladžićem i pozvao ga da poseti Beograd, Silajdžić je to odbijao, navodeći da Srbija prvo mora da se izvini zbog genocida nad muslimanima u BiH.

U medjuvremenu, Skupština Srbije je usvojila Deklaraciju o osudi zločina u Srebrenici.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Silajdžić u Beogradu sledeće nedelje

Izvor: RTS, 20.Maj.2010

Kabinet predsedavajućeg Predsedništva BiH potvrdio da će Haris Silajdžić posetiti Beograd 25. maja. Planiran sastanak sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem...Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić posetiće Beograd 25. maja, rečeno je agenciji Tanjug u Silajdžićevom...

Nastavak na RTS...

Silajdžić u Beogradu 25. maja

Izvor: Večernje novosti, 20.Maj.2010

Kabinet predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine potvrdio je danas da će Haris Silajdžić 25. maja posetiti Beograd

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.