Izvor: B92, 17.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Shefer: Sveobuhvatni prilaz NATO-a

Brisel -- Jap de Hop Shefer kaže da su rešenje za Kosovo i Srbija u Partnerstvu za mir važni za stabilnost i bezbednost na Balkanu.

Generalni sekretar NATO-a je na novogodišnjem prijemu za novinare akreditovane u sedištu NATO-a istakao da je i juče u telefonskom razgovoru ponovio podršku izaslaniku UN Martiju Ahtisariju u naporima da on "bez odlaganja" iznese predlog za budući status Kosova.

"Jasno je da će ova godina biti presudna za trajno i održivo rešenje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za stabilnost Kosova i celog regiona", dodao je generalni sekretar NATO-a.

Shefer je posebno podvukao da će Kfor na Kosovu imati iste snage i osujetiti svaki pokušaj remećenja tog političkog procesa.

NATO, zaključio je on, ima sveobuhvatan pristup jačanju bezbednosti i stabilnosti na zapadnom Balkanu, u čemu je važno doći do statusa Kosova i sprovesti "značajne odluke samita NATO-a u Rigi" o prijemu Srbije, Bosne i Crne Gore u Partnerstvo za mir.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.