Izvor: B92, 08.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Shefer: Na Kosovu treba da bude vraćena stabilna egzistencija

Moskva -- Generalni sekretar NATO-a Jap de Hop Shefer izjavio je danas da "na Kosovo treba da bude vraćen normalan režim stabilne egzistencije". "Neophodno je obnoviti porušene kuće i crkve koje pripadaju srpskoj manjini" na Kosovu, rekao je generalni sekretar NATO u Moskvi, gde se nalazi u dvodnevnoj radnoj poseti. "Predstavnici albanske većine greše ako misle da nasiljem mogu da realizuju postavljene ciljeve", podvukao je generalni sekretar NATO-a, prenose RIA "Novosti".

On je, takodje, rekao da se ne bi protivio povratku ruskih mirovnih snaga na Balkan. "Rusija je već učestvovala u tom kontingentu i na nivou Ujedinjenih nacija može da postavi to pitanje", rekao je Shefer.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.