Severna Koreja se proglasila nuklearnom silom

Izvor: Vostok.rs, 30.Maj.2012, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja se proglasila nuklearnom silom

30.05.2012. -

Severna Koreja je unela amandman na ustav, gde sebe proglašava nuklearnom silom. Ovo je objavila danas, novinska agencija Tjosen Cusin, bliska vlasti Severne Koreje.

Promenu u osnovnom zakonu Severne Koreje analitičari agencije povezuju sa njenom željom da dobije međunarodno priznanje nuklearne sile. Amandman na Ustav je dostavljen Vrhovnoj Narodnoj skupštini KNDR u aprilu. Ustav države je usvojen u decembru 1972. Do sada su na njemu samo jednom izvršene promene.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američka bespilotna letilica ubila pet ekstremista "Al-Kaide"

Izvor: Vostok.rs, 30.Maj.2012

30.05.2012. - Američka bespilotna letilica je sinoć na jugu Jemena, napala konvoj automobila "Al-Kaide" i ubila najmanje pet militanata. Meta napada je bio regionalni vođa terorističke grupe Kaid Al-Dahab, koji se nalazio u jednom od tri napadnuta automobila. Još uvek nema informacija da li je on...

Nastavak na Vostok.rs...

Nove žrtve u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 31.Maj.2012, 00:51

30.05.2012. -..U provinciji Dejr ez-Zor u istočnoj Siriji pronađeno je 13 tela ubijenih od strane nepoznatih lica, prenose libanske novine "An-Našra." Prema navodima lista, nasilje se nastavlja u Siriji i pored usvajanja plana specijalnog izaslanika Kofija Anana o prekidu vatre od strane vlasti i...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.