Izvor: B92, 01.Mar.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Šešeljeva optužnica sa elementima procesa protiv naroda"

Beograd -- Savezni predsednik i lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica rekao je da bi Vlada Srbije trebalo Haškom tribunalu da pošalje dokaze o zločinima nad srpskim stanovništvom u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, kao i na Kosovu i Metohiji. "Na pritiske iz Haga mora se odgovoriti i dostavljanjem obimne i dobro obrađene dokumentacije o zločinima nad stanovnicima SRJ, ali naše vlasti to ne čine. Mora se pronaći sredina izmedu bezuslovnog izlaska u susret svakom, pa i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sasvim nerealnom, zahtevu iz Tribunala i neophodne saradnje sa ovim sudom", kazao je Koštunica za Blic od subote.

Komentarišući optužnicu i odlazak lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja u Hag, Koštunica je kazao da "taj proces ima mnoge elemente montiranog procesa protiv jedne države i jednog naroda".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.