Izvor: Blic, 12.Mar.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serija demonstracija SPS

Serija demonstracija SPS

BEOGRAD - Portparol Socijalističke partije Srbije Branko Ružić najavio je protest pristalica i simpatizera ove stranke koji će se u sredu u 18 časova okupiti ispred zgrade Vlade Republike Srbije u Nemanjinoj ulici zbog ukidanja prenosa suđenja Slobodanu Miloševiću pred Haškim tribunalom. Okupljeni će, prema Ružićevim rečima, protestovati i protiv upada pripadnika Saveznog MUP u prostorije PC 'Ušće', koje su vlasništvo ove stranke. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Povodom odluke RTS o ukidanju prenosa suđenja bivšem predsedniku SRJ Slobodanu Miloševiću, Ružić je rekao da se radi o sistematskoj akciji Vlade Srbije koja želi da ukine istinu' i dodao da je u Srbiji na snazi 'otvorena diktatura' republičkog premijera Zorana Đinđića. On je istakao da je RTS dužna da prenosi suđenje Miloševiću.

Pravni zastupnik SPS Branimir Gugl rekao je da ta partija juče podnela krivične prijave protiv jugoslovenskog ministra unutrašnjih poslova Zorana Živkovića, njegovog savetnika Dragana Šutanovca i nekoliko radnika Saveznog MUP povodom toga što je savezna policija u subotu 9. marta zapečatila prostorije PC 'Ušće' u kojem se nalaze i partijske prostorije SPS. Gugl tvrdi da je Živković zloupotrebio službeni položaj time što je 'dao usmeno naređenje' da pripadnici Saveznog MUP izvrše pečaćenje prostorija, iako za to nisu ovlašćeni zakonom. Prema njegovim rečima, SPS je tužio i SRJ zbog ometanja državine. I. C. Kordon čuva RTS

Beograd - Pristalice SPS okupile su se sinoć u 18 sati ispred sedišta RTS u Abardarevoj ulici u Beogradu protestvujući zbog ukidanja direktnog prenosa suđenja Slobodanu Miloševiću pred Haškim tribunalom.

Kordon specijalaca MUP sprečio je oko stotinjak okupljenih pristalica SPS, okićenih parolama i bedževima sa Miloševićevim likom, da priđu zgradi RTS. Portparol SPS Branko Ružić pozvao je građane koji žele da prate suđenje Miloševiću na državnoj televiziji da pišu direktoru RTS Aleksandru Crkvenjakovu, i tako demantuju njegove tvrdnje da je interesovanje javnosti za taj proces nedovoljno.

I.C.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.