Senić: LDP prebacuje odgovornost sa bivše Vlade na sadašnju (VIDEO)

Izvor: S media, 16.Sep.2012, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senić: LDP prebacuje odgovornost sa bivše Vlade na sadašnju (VIDEO)

Državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede Vlajko Senić, odbacio je danas optužbe i kritike koje je na predloženi rebalans budzeta izneo Čedomir Jovanović istakavši da je to "politički trik" kojim se odgovornost prethodne prebacuje na sadašnju vladu.

Senić je Tanjugu rekao da je nova vlada zatekla katastrofalnu situaciju u budžetu i da država nije mogla da servisa svoje obaveze samo zato jer je prethodna vlada tokom izborne kampanje neumereno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << trošila, a nakon kampanje prestala da plaća sve druge obaveze izuzev plata i penzija.

Jovanović je danas kritikovao predloženi rebalans budžeta istakavši da on predstavlja pretnju daljem zaduživanju zemlje. Opširnije OVDE.

Senić je kazao da je politika vlade jasna i da će u ovoj godini biti isplaćene sve obaveze kako bi imali potpuno čistu situaciju za narednu godinu.

"Rebalans budzeta je nešto malo što smo mi mogli popraviti u poslednjem kvartalu. Sve smo te brojeve i informacije predsrtavili Međunarodnom monetarnom fondu (MMF), tako da će prava slika naše politike bitu budzet za 2013. godinu koju ćemo doneti do kraja oktobra, a u novembru će ući u skupstinsku proceduru", naglasio je Senić.

On je neodgovornost prethodne vlade ilustrovao primerom Železnica Srbije, gde je budzetom za 2012. godinu u tom preduzeću predviđena isplata samo 11 plata.

"Ove optužbe LDP-a i Čedomira Jovanovića su neutemeljene i trebalo bi da budu upućene prethodnom ministru finansija i prethodnoj vladi, kazao je Senić dodavši da da je reč o "političkom trigu" i zameni teza i odgovornosti.

On je istakao da je u planu za narednu godinu da se budzetski deficit prepolovi u odnosu na 2012. godinu.

"Naredne tri godine budzetski deficit če da se smanjuje, tako da če to biti prava slika onoga što mi radimo", zaključio je Senić.

(Tanjug/Beta)

Foto: Infobiro

Nastavak na S media...






Povezane vesti

LDP prebacuje odgovornost sa bivse Vlade na sadasnju

Izvor: NaDlanu.com, 16.Sep.2012

BEOGRAD, 16. septembra 2012. (Beta) - Državni sekretar Ministarstva finansija i privrede Srbije Vlajko Senić izjavio je u nedelju da su kritike rebalansa budžeta koje je iznela Liberalno demokratska partija (LDP) "politički trik i zamena teza" sa ciljem da se odgovornost prethodne Vlade prebaci na...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.