Selaković primio u oproštajnu posetu ambasadora Kuvajta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2022, 11:24

Selaković primio u oproštajnu posetu ambasadora Kuvajta

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković primio je u oproštajnu posetu ambasadora Kuvajta Jusufa Abdulsamada.

Konstatujući da su naši odnosi tradicionalno dobri i prijateljski, Selaković je poručio da je to potrebno iskoristiti na najbolji mogući način i ojačati ih u brojnim oblastima. Prema rečima ministra, dobra prilika za to biće naredne godine, kada naše dve zemlje obeležavaju važan jubilej - 60 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Selaković >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je ukazao i da posete na najvišem i visokom nivou doprinose boljem međusobnom razumevanju i trasiranju smernica za dalji razvoj saradnje, podsetivši na uspešnu posetu šefa diplomatije Kuvajta šeika Ahmeda Nasera Al-Mohameda Al-Sabaha Beogradu oktobra prošle godine, ujedno izrazivši spremnost da učini uzvratnu posetu Kuvajtu.

Šef srpske diplomatije naglasio je da je potrebno raditi na sveukupnom unapređenju ekonomske saradnje, u kojoj, kako je naveo, postoje neiskorišćeni potencijali, posebno u privredi, poljoprivredi i energetici. Dodao je da je potrebno unaprediti investicionu saradnju između naših zemalja, ali i ukazao da je neophodno što pre obnoviti rad Mešovite komisije za ekonomsku i tehničku saradnju.

Kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, ministar je podvukao da dijalogu pristupamo u dobroj veri, ali da ne nailazimo na isti nivo posvećenosti vlasti u Prištini, kao i da najnoviji potezi Prištine ugrožavaju sve do sada ostvarene rezultate i predstavljaju ozbiljnu pretnju po mir i stabilnost u čitavom regionu.

Selaković je zahvalio ambasadoru Abdulsamadu na uspešnoj službi u Beogradu i doprinosu unapređenju odnosa Srbije i Kuvajta, poželevši mu mnogo uspeha u daljem radu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.