Selaković: Srbija opredeljena za jačanje svih vidova saradnje sa SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2022, 12:59

Selaković: Srbija opredeljena za jačanje svih vidova saradnje sa SAD

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim izaslanikom za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom. Sastanku je prisustvovao i ambasador SAD u Beogradu Entoni Godfri.

Selaković je poručio da je Srbija strateški opredeljena da intenzivira politički dijalog na najvišem nivou i unapredi ukupnu saradnju sa SAD.

U svetlu prošlogodišnjeg obeležavanja jubileja, 140 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << diplomatskih odnosa, ministar je ukazao da bi i u budućnosti trebalo nastaviti sa isticanjem pozitivnih primera istorijskog savezništva, u cilju jačanju naših odnosa i partnerske saradnje.

Selaković je naglasio da je Srbija zainteresovana za unapređenje ekonomske saradnje sa SAD, ujedno ukazavši na značaj prisustva i poslovanja brojnih značajnih američkih kompanija u našoj zemlji.

Takođe, zahvalio je na kontinuiranoj podršci Vašingtona našem putu ka punopravnom članstvu u EU, rekavši da reforme i unapređenje svih segmenata našeg društva ostaju naš prioritet.

Šef srpske diplomatije istakao je da su mir, stabilnost i bezbednost u regionu vrhunski interes Srbije.

Selaković je zahvalio SAD na principijelnoj podršci inicijativi „Otvoreni Balkan“, kao modelu ekonomskog povezivanja regiona.

Kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, ministar je ponovio da naša strana ostaje u potpunosti posvećena dijalogu kao jedinom putu rešavanja otvorenih pitanja i postizanja obostrano prihvatljivog dogovora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar Stefanović sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2022

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju i specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, koji boravi u poseti Republici Srbiji...Ministar Stefanović ocenio je da saradnja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.