Selaković: Odluke donosti hladne glave

Izvor: Studio B, 15.Jun.2015, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Odluke donosti hladne glave

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je da Srbija očekuje odgovor švajcarskih organa u vezi sa hapšenjem Nasera Orića i istakao da odluke o tome, kao i o drugim izazovima koji su pred Srbijom, treba donositi hladne glave,

"Prepuštamo da se sve odvija po pravu i po zakonu, kako se radi u svakom drugom slučaju i očekujemo odgovor švajčarskih organa. Ni u čemu ne odstupamo od komentara i reakcija koje su upućene prethodnih dana sa najvišeg državnog vrha", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Selaković odgovarajući na pitanje kako će Srbija reagovati na hapšenje Nasera Orića.

On nije želeo posebno da komentariše to hapšenje, kao ni najavljenu rezoluciju o Srebrenici, navodeći da "to pokazuje na kom nivou su problemi sa kojima se kao država susrećemo".

"Država i državni vrh mole za razumevanje, a to razumevanje znači ne ulaziti u lične opservacije ili komentarisati nečiju reakciju ili ono što sledi", naveo je Selaković i dodao da ne želi da svojoj državi nanosi štetu time što će "duvati u žar da rasplamsa neku vatru".

Vlada se, istakao je, trudi i grčevito bori da vodi politiku koja će dovesti do politike i stabilnosti, pomiranja i mira u regionu, i poručio da niko "ni od vlade ni od bilo kog njenog člana ne treba da očekuje da će povući i jedan jedini potez koji će voditi u suprotnom smeru".

"Nama ovde treba hladna glava i molim vas da budete saveznici svoje države u ovom trenutku kad su pred nama i pitanja poput rezolicije u Srebrenici, pomenuto hapšenje i dijalog Beograda i Prištine", poručio je Selaković.

On je naveo da je informacija i priča o pomenutim slučajevima već bilo isuviše mnogo i istakao da se "najbolje i najracionalnije odluke ne donose za pet minuta, kao ni za dva ili pet dana".

Podsetio je i na obraćanje premijera Aleksandra Vučića u kojem je ukazao na svu složenost političke situacije u kojoj se Srbija nalazi i u kojoj će se nalaziti u narednih mesec i po dana.

"Mislim da je to obraćanje premijera bilo apsolutno jasno - da se suzdržimo bilo kakvih priča koje mogu ukazivati na medijski senzacionalizam. Mislim da su do sada iznete informacije apsolutno jasne i koncizne i ne bih lično dalje ulazio u komentarisanje", naveo je Selaković.

Selaković nije želeo da komentariše ni moguće odlaganje najavljene posete predsednika Srbije Tomislava Nikolića Sarajevu.

Kada je reč o rezoluciji o Srebrenici, Selaković je ponovio da je država rekla sa najvišeg vrha da će sagledati sve aspekte, razmisliti i videti šta joj je cicniti, te da ne želi ništa više od toga da komentariše.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selaković: Odluku o Oriću doneti hladne glave

Izvor: Blic, 15.Jun.2015

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da Srbija očekuje odgovor švajcarskih organa u vezi sa hapšenjem Nasera Orića i istakao da odluke o tome, kao i o drugim izazovima koji su pred Srbijom, poput rezolucije o Srebrenici i dijaloga sa Prištinom, treba donositi hladne glave, na šta...

Nastavak na Blic...

Selaković: Odluke donosti hladne glave,molimo za razumevanje

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jun.2015

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da Srbija očekuje odgovor švajcarskih organa u vezi sa hapšenjem Nasera Orića i istakao da odluke o tome, kao i o drugim izazovima koji su pred Srbijom, poput rezolucije o Srebrenici i dijaloga sa Prištinom, treba donositi hladne glave, na šta...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.