Selaković: Dokle god je Kurti u Prištini, teško do dijaloga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2022, 10:48

Selaković: Dokle god je Kurti u Prištini, teško do dijaloga

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković rekao je danas da će centralna tema razgovara sa Miroslavom Lajčakom i Gabrijelom Eskobarom, koji dolaze u Srbiju, biti pitanje dijaloga Beograda i Prištine i sve što opterećuje te odnose na putu normalizacije, ali i ocenio da dokle god je Aljbin Kurti u Prištini, dijaloga verovatno neće biti.

"Naša pozicija i ono što se ne menja je to da smo uvek spremni da sednemo za pregovarački sto i da razgovaramo, ali nam je očigledno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da otkad je Kurti u Prištini i otkad se on pita, da nije bilo dijaloga i da ga verovatno neće biti, dok god on odlučuje", rekao je Selaković za RTS.

Istakao je da je Beograd posvećen dijalogu, da nam je prioritet očuvanje mira i stabilnosti, ali i interesa na Kosovu i Metohiji.

"Činjenica je da veliki broj država želi da čuje Srbiju i sa njom razgovara - Srbiju koja je dve godine zaredom najbrže rastuća ekonomija, koja je ugostila prijatelje iz Nesvrstanih, što je ostavilo dubok utisak među njima, Srbiju koja se ubrzano razvija", rekao je Selaković, navodeći da je to rezultat politike predsednika Aleksandra Vučića.

Kada je reč o tenzijama na istoku Evrope, Selaković je rekao da se nada da će biti postignuti i realizovani dogovori koji će voditi smirivanju situacije.

"Ruska Federacija je naš tradicionalni prijatelj, bratska zemlja i saveznik, Ukrajina je takođe slovenska, pravoslavna zemlja. Nije dobro da među onima koji su do juče jednu kuću delili, postoje bilo kakvi sukobi", naveo je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.