Izvor: S media, 17.Jan.2013, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Bramerc razmatra reviziju slučaja Gotovine i Markača

Glavni tužilac Haškog trbunala Serž Bramerc obavestio je danas u Hagu srpskog ministra pravde Nikolu Selakovića da će Tužilaštvo učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi došlo do revizije slučaja Gotovina i Markač.

"Tokom sastanka sa Bramercom dobili smo uveravanja da će Tužilaštvo pokušati, u granicama svojih mogućnosti i nadležnosti, da obezbedi uslove da dođe do revizije tog slučaja", rekao je Selaković Tanjugu posle jednočasovnog sastanka sa Bramercom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u Haškom tribunalu.

Selaković je rekao da je svom sagovorniku preneo opšti utisak nezadovoljstva u Srbiji, ne samo zbog oslobađajuće presude hrvatskim generalima, već i drugih slučajeva, kao što je slučaj Ramuša Haradinaja.

Ranije danas Selaković se sastao sa predsednikom Tribunala Teodorom Meronom sa kojim je razgovarao pola sata.

Osim Selakovića, u srpskoj delegaciji su pomoćnik ministra Milisav Čogurić i posebni savetnik Radomir Ilić, kao i predstavnici sprske ambasade u Holandiji.

Za popodne su predviđeni sastanci Selakovića sa predsednikom Međunarodnog krivičnog suda Sang-Hjun Songom, tužiocem Patau Bensonudom i sekretarom Silvanom Albia.

Ministar pravde Srbije će sutra posetiti i sprske državljane pritvorene u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala u Sheveningenu i razgovarati sa njima.

Selaković će biti prvi srpski ministar pravde koji će obići državljane Srbije koji u čekaju pravosnažne presude Haškog tribunala zbog optužbi za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije.

Selaković će obići Ratka Mladića, Dragoljuba Ojdanića, Radovana Ðorđevića, Radovana Karadzića,Zdravka Tolimira, Vinka Pandurevića,Vlastimira Ðorđevića, Nikolu Šainovića, Sretena Lukića,Nebojšu Pavkovića, Vladimira Lazarevića, i Franka Simatovića.

Poseta lideru SRS Vojislavu Šešelju u pritvorskoj jedinici nije u planu.

(Tanjug)

Foto: Beta, Emil Vas, EV

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Selaković obilazi Mladića i Karadžića, Šešelj nije u planu

Izvor: Telegraf.rs, 17.Jan.2013

Ministar pravde sastao se s predsednikom Haškog tribunala Teodorom Meronom, nakon čega će razgovarati s glavnim haškim tužiocem Seržom Bramercom

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.