Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2008, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sejdiu: 2009. učlanjenje Kosova u međunarodne organizacije

PRIŠTINA - Predsednik Kosova Fatmir Sejdiu izjavio je večeras da će 2009. biti godina učlanjenja Kosova u međunarodne institucije, saradnje vlasti i opozicije, i izgradnje dobrosusedskih odnosa.

Na novogodišnjem prijemu za medije koji prate aktivnost predsednika Kosova, Sejdiu je rekao da očekuje da 2009. bude godina mira, stabilnosti i napretka.

Prema njegovim rečima za Kosovo će 2009. biti i godina dobrosusedskih odnosa sa svim susedima, uključujući i Srbiju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Sejdiu je ocenio da je 2008. za Kosovo bila uspešna godina.

On je rekao da nisu postignuti svi zacrtani zadaci i da će Kosovo i u buduće biti suočeno sa mnogim izazovima, ali da javnost treba da bude uvek upoznata sa realnošću bez ulepšavanja.

Kosovski predsednik je rekao da će tokom sledeće godine biti nastavljena saradnja Kosova sa misijom Evropske unije za oblast pravde i policije i dodao da će u novoj godini biti i novih izazova, ali ne i "nepremostivih prepreka".

Sejdiu je zahvalio svim medijima za, kako je rekao, doprinos procesu nezavisnosti Kosova.

"Želim da kažem da sam vas sve vreme smatrao za saveznike u onome što smo činili u izgradnji države Kosovo", rekao je Sejdiu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sejdiu: Novi izazovi u 2009.

Izvor: B92, 26.Dec.2008

Priština -- Predsednik Kosova Fatmir Sejdiu izjavio je da će 2009. biti godina učlanjenja Kosova u međunarodne institucije... Na novogodišnjem prijemu za medije koji prate aktivnost predsednika Kosova, Sejdiu je rekao da očekuje da 2009. bude godina mira, stabilnosti i napretka. Prema njegovim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.