Sejdiju: Srbi odgovorili Beogradu

Izvor: B92, 16.Nov.2009, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sejdiju: Srbi odgovorili Beogradu

Priština -- Kosovski predsednik Fatmir Sejdiju izjavio je da izlazak Srba na lokalne izbore na Kosovu predstavlja "odgovor Beogradu" i "neslaganje da budu taoci Beograda".

"Ovo je direktan odgovor Beogradu da ne može držati kao taoce ove ljude i da postupaju protiv svojih interesa. Do sada sve je bilo na štetu srpskih građana", kazao je Sejdiju na konferenciji za novinare u Prištini.

On je za učešće Srba na lokalnim izborima, uprkos pozivu Beograda da ne učetvuju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer nema uslova za to, rekao da ono govori puno, dodajući da na severu Kosova postoji veći pritisak.

"Tamo ljudi, valjda, misle da će neko imati drugu ideju o statusu Kosova i, nažalost, oni su taoci loših politika Beograda", kazao je Sejdiju.

On je zahvalio jednom broju građana i intelektualaca iz Srbije koji su svojim prisustvom želeli da ohrabre Srbe da izađu na izbore.

"To je veoma racionalan pristup da kažu ljudima da treba da rade za svoje interese jer se drugačije ne može raditi'', rekao je Sejdiju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.