Sednica parlamenta nastavljena nakon dvoipočasovne pauze

Izvor: Blic, 08.Dec.2010, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica parlamenta nastavljena nakon dvoipočasovne pauze

BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije nakon dvoipočasovne pauze nastavili su danas šestu sednicu jesenjeg zasedanja pretresom amandmana na predložene izmene zakona o duvanu i o igrama na sreću.

Republički parlamenta je umesto u 10 sati rad započeo nešto posle 12.30 časova, jer predstavnici Vlade Srbije, kako je objasnila predsedavajuća Gordana Čomić, nisu bili u mogućnosti da dođu, zbog čega je početak sednice dva puta odložen. Zasedanje je nastavljeno pošto je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na sednicu došla ministarka finansija Diana Dragutinović.

Predložene izmene i dopune Zakona o duvanu predviđaju mogućnost prevoza duvanskih proizvoda zajedno sa drugim proizvodima, ukoliko su odvojeni u zasebnom pakovanju koje ne omogućava prodor mirisa i ne ostvaruju direktan kontakt, a na njih je podneto devet amandmana.

Na zakonski predlog o izmenama i dopunama Zakona o igrama na sreću, koje, izmedju ostalog, predviđaju zabranu ulaska maloletnih lica u objekte u kojima se priređuju igre na sreću i dodatne provere kapitala koji se ulaže u tu oblast, uložena su 42 amandmana, od kojih je Vlada Srbije prihvatila jedan.

Poslanici su šestu sednicu jesenjeg zasedanja započeli 30. novembra, na njoj raspravljaju o 33 zakonska predloga i drugih akata, a u dosadašnjem toku su razmotrili sve tačke u načelu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.