Izvor: B92, 28.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica Vlade u Vršcu

Vršac -- Vlada Srbije danas je održala sednicu u Vršcu.

Na sednici je usvojen Predlog zakona o teritorijalnoj organizaciji Srbije, koji predviđa da 12 dosadašnjih opština dobije status grada. Reč je o Vranju, Zrenjaninu, Kraljevu, Leskovcu, Kruševcu, Pančevu, Smederevu, Sremskoj Mitrovici, Subotici, Užicu, Čačku i Šapcu.

Status grada sada imaju Beograd, Niš, Novi Sad, Kragujevac i Priština.

Vlada je usvojila i strategiju stručnog obrazovanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strategiju obrazovanja odraslih i strategiju unapređenja položaja osoba s jakim invaliditetom.

Vlada je donela i odluku o otvaranju graničnog prelaza za međunarodni vazdušni saobraćaj u Vršcu.

Premijer Srbije Vojislav Koštunica je na konferenciji za medije posle sednice ocenio da će strategije omogućiti širi okvir za zakonodavnu aktivnost.

On je rekao da je Vlada odlučila da poljoprivrednicima i penzionerima isplati deo duga pre roka dospeća. "Četvrtina duga poljoprivrednim proizvođačima, koja je trebalo da bude regulisana 2010, biće isplaćena 15. januara. Šestina ukupnih dugova penzionerima biće isplaćena 10. januara", rekao je Koštunica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.