Izvor: B92, 12.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica Vlade Srbije u Knjaževcu

Knjaževac -- Premijer Koštunica rekao je na sednici Vlade da će novi ustav stabilizovati Srbiju i omogućiti ekonomski razvoj.

Premijer Koštunica je na konferenciji za novinare, koja je održana u Knjaževcu posle redovne sednice Vlade, rekao da se na ustav čekalo dugo, ali da je taj period iskorišćen za raspravu koja se neformalno van Skupštine vodila od 2000.

Prema rečima Vojislava Koštunice, došlo se do modernog teksta koji uvodi stabilne demokratske institucije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ustavni poredak, ali i širi spektar ljudskih i manjinskih prava koji će Srbiji omogućiti ulazak u EU.

Njegov savetnik Vladeta Janković smatra da bi neuspeh referenduma o predlogu novog ustava bio opasnost, ne samo za Srbiju, već i za stabilnost regiona. Više o stavovima Vladete Jankovića, iznetim u emisiji Poligraf B92, možete čitati u posebnom tekstu.

"Stara planina ključna"

Ministar turizma Bojan Dimitrijević kazao je da je razvojni projekat Stare planine, o kome je bilo reči na sednici Vlade, ključni projekat, ne samo opštine Knjaževac, već čitave Srbije.

On je kazao da su već počeli veliki investicioni radovi na turističkoj infrastrukturi i smeštajnim kapacitetima na Staroj planini, i da će Vlada za te namene izdvojiti šest miliona evra.

Ministar Dimitrijević je dodao je da će ove i naredne godine u izgradnju turističke infrastrukture u Srbiji biti uloženo deset miliona evra - delom iz Nacionalnog investicionog plana, a delom uz pomoć drugih ministarstava.

Dimitrijević je rekao da je Vlada danas utvrdila Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o turizmu, kojima se predviđa ustanovljavanje agencije za razvoj turizma, koja bi trebalo da odigra ključnu ulogu u realizaciji razvojnih projekata u turizmu.

Galić novi diretor Agencije

Vlada Srbije imenovala je danas Vladana Galića na mesto direktora Agencije za privatizaciju. Galić je do sada obavaljao dužnost pomoćnika ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Vlada Srbije je na današnjoj sednici donela i rešenje o upotrebi sredstava iz tekuće budžetske rezerve kojima se Narodnom pozorištu u Beogradu odobrava 20 miliona dinara, a za potrebe opremanja i otvaranja Tanjugovog pres-centra u Kosovskoj Mitrovici sedam miliona dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.