Sedmaci iz Tavankuta najbolji u programiranju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2019, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedmaci iz Tavankuta najbolji u programiranju

Na takmičenju "Coding Challenge 2019" u organizaciji Britanskog saveta u Srbiji (British council) pobedu je odnela Osnovna škola "Matija Gubec" iz Donjeg Tavankuta.

Učenici Ognjen Berberović i Stefan Saulić, pod nadzorom nastavnika Branka Stantića, napravili su pobednički projekat pod nazivom "Klon Gupčeve lipe – fenološka meteorološka merenja".

Treća faza takmičenja u programiranju, u okviru programa "Škole za 21. vek", održana je proteklog petka u Start-it >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << centru u Zrenjaninu. Na takmičenju je svoje projekte prikazalo i branilo 20 škola.

Nakon otvaranja, kojem je prisustvovala i ambasadorka Velike Britanije u Srbiji Sian MacLeod, učenici su pred tročlanim stručnim žirijem imali pet minuta za prezentaciju i demonstraciju svog projekata i pet minuta da odgovore na pitanja članova žirija.

Zajedno sa drugoplasiranom školom, Tavankućani će imati priliku da predstave svoj projekat na engleskom jeziku na Regionalnom takmičenju u programiranju koje će se održati u Albaniji, aprila 2020. godine.

Tim koji pobedi na Regionalnom takmičenju u programiranju će učestvovati na Bett Show-u, u Londonu u Velikoj Britaniji.

Za osvojeno prvo mesto učenici i mentor dobili su diplome i nagrade, dok je škola nagrađena tehničkom opremom koja se koriste zajedno sa micro:bit uređajima u vrednosti od 500 Britanskih funti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.