Izvor: B92, 17.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet za borbu protiv korupcije prihvatio poziv ministra Vlahovića

Beograd -- Savet za borbu protiv korupcije prihvatio je poziv ministra za privatizaciju Aleksandra Vlahovića da se održi zajednički, javni sastanak Vlade i Saveta, na kome bi se raspravljalo o privatizaciji u Srbiji. Kako je najavljeno, sastanak bi trebalo da bude održan u petak, 23. januara. Do poziva zajednički sastanak došlo je nakon što je Savet u svom izveštaju ukazao na nepravilnosti do kojih je došlo prilikom privatizacije nekih preduzeća. Ivan Lalić, član Saveta kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da to telo i dalje stoji iza svojih primedbi. "Negde ja to vidim kao neku vrstu demokratskog procesa koji bi nazvao public hearing', imaćemo jedno javno sučeljavanje, Savet od toga ne beži, naprotiv. Savet je predočio svoj izveštaj još 22. decembra ministru Vlahoviću, pa nije bilo nekog odgovora, u tom smislu zamerke da nije bilo prethodnog sučeljavanaj argumenata sa Vladom jednostavno ne prihvatamo, pošto smo dostavili na ruke ministru Vlahoviću i rpemijeru Živkoviću", rekao je Lalić.

Lalić kaže da čudi reakcija ministarstva za privatizaciju, jer je, kako je naveo, u procesu privatizacije po prirodi stvari prisutna korupcija. On ističe da izveštaj saveta neće odbiti strane investitore već će ih privući, jer je uspostavljena pravna država.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.