Savet bezbednosti o Kosovu 22. januara

Izvor: S media, 06.Jan.2010, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet bezbednosti o Kosovu 22. januara

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija raspravljaće o situaciji na Kosovu na sednici 22. januara, saopštila je NR Kina, koja je u januaru preuzela predsedavanje najmoćnijim telom svetske organizacije.

Ističući da Kosovo ostaje važna stavka u planu Saveta bezbednosti, stalni predstavnik NR Kine pri UN Džang Jesui izjavio je da će na sednici 22. januara biti razmotren izveštaj šefa misije UN na Kosovu Lamberta Zanijera, posle čega će uslediti debata.

Prethodna >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sednica Saveta bezbednosti UN posvećena Kosovu održana je 15. oktobra, na kojoj je razmatran izveštaj generalnog sekretara Ban Ki-Muna o situaciji u južnoj srpskoj pokrajini.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić pozvao je tada u svom obraćanju sve članice UN da dozvole Medjunarodnom sudu pravde da neometano razmatra slučaj jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.