Savet Evrope u Kragujevcu

Izvor: S media, 02.Jul.2010, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet Evrope u Kragujevcu

Institucionalni komitet Kongresa Saveta Evrope počeo je danas zasedanje u Kragujevcu, što je prvi sastanak tog tela na prostoru jugoistočne Evrope i jedan od retkih van Strazbura.

Od 60 stalnih članova tog najstarijeg tela Kongresa SE, zasedanju u hotelu "Šumarice" prisustvuje četrdesetak članova, koji će razmatrati i usvajati izveštaje o stanju demokratije i ljudskih prava u Rusiji, Turskoj i Austriji.

Pre zvaničnog otvaranja sednice Komiteta, učesnike je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pozdravio gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, istakavši da su taj grad i Srbija u civilizacijskom i kuturnom pogledu uvek pripadali i Evropi.

Podsetivši na istoriju grada, na period kada je Kragujevac bio prestonica u kojoj su osnovane prve kulturne i obrazovne ustanova u Srbiji, Stevanović je rekao da je od prioritetnog značaja privredni razvoj i stvaranje podsticaja za investiciona ulaganja.

Predsednik Kongresa Jan Mikales je kazao da će članovi Komiteta razmatrati aktuelne reformame Kongresa, prioritete za naredne dve godine i preliminarne izveštaje o stanju demokratije u Belorusiji, Italiji, Rumuniji, Estoniji i Srbiji, u kojoj je juče završen monitoring.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.