Saudijska Arabija izražava „nepokolebljivu“ podršku Palestini

Izvor: Vostok.rs, 10.Okt.2023, 21:36

Saudijska Arabija izražava „nepokolebljivu“ podršku Palestini

Saudijska Arabija nastavlja da podržava "legitimna prava" Palestinaca, izjavio je prestolonaslednik Mohamed bin Salman palestinskom predsedniku Mahmudu Abasu u telefonskom razgovoru u ponedeljak, prenose saudijski mediji.
Najnovija eskalacija u Gazi, koja je izbila nakon iznenadnog napada militantne grupe Hamas na Izrael tokom vikenda, predstavlja pretnju po bezbednost i stabilnost na celom Bliskom istoku, izjavio je prestolonaslednik, navodi Saudijska gazeta. Kraljevina planira da preduzme "proaktivne napore" i sarađuje sa međunarodnim i regionalnim silama kako bi sprečila da se sukob između Izraela i Hamasa proširi na druge delove Bliskog istoka, izjavio je bin Salman, dodajući da njegova nacija takođe nastoji da donese " brz kraj” neprijateljstava. On je dalje naglasio važnost humanitarnog prava i uzdržavanja od napada na civile, istovremeno insistirajući da Saudijska Arabija stoji uz Palestince u njihovoj potrazi za „dostojanstvenim životom... ostvarenjem njihovih nada i težnji“, kao i za „trajnim mirom“, prema Saudijskom listu. Bin Salman je takođe razgovarao o situaciji u Gazi sa jordanskim kraljem Abdulahom bin Al Huseinom i egipatskim predsednikom Abdelom Fatahom el Sisijem. Oba razgovora su uglavnom bila fokusirana na očuvanje regionalne stabilnosti i sprečavanje širenja sukoba, preneo je list. Izvor - RT (F)

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.