Izvor: B92, 16.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak premijera Crne Gore, Albanije i Makedonije

Podgorica -- Premijeri Crne Gore, Albanije i Makedonije Milo Đukanović, Fatos Nano i Branko Crvenkovski na trilateralnom sastanku u petak u Podgorici izneli su čvrsto uverenje da evroatlantsko povezivanje predstavnja osnovu za budućnost sve tri zemlje. Đukanović, Nano i Crvenkovski podvukli su u zajedničkoj izjavi značaj trilateralne saradnje i istakli potrebu za preduzimanjem zajedničkih napora na promociji međusobne, regionalne i evropske saradnje.

Ocenjeno je da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslednjih godina došlo do smirivanja kriza u regionu i da su znatno unapređeni demokratski procesi u zemljama regiona, što predstavlja dobru osnovu za dalje jačanje političke stabilnosti i ekonomskog prosperiteta. Istaknut je značaj napora tri zemlje u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije kroz mehanizme regionalne i šire međunarodne saradnje. Učesnici sastanka izrazili su punu podršku za što brže uključivanje Srbije i Crne Gore u program Partnerstvo za mir, čime će se značajno doprineti stabilnosti i bezbednosti jugoistočne Evrope.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.