Izvor: B92, 16.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saslušanja zbog blanko-ostavki

Beograd -- Prvo opštinsko tužilaštvo u Beogradu u ponedeljak počinje saslušanje službenika u Skupštini Srbije.

Biće saslušani osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja u slučaju aktiviranja blanko-ostavki tadašnjih poslanika G17 plus Sovranija Čonjagića i Vesne Lalić, potvrdio je za B92 advokat bivših poslanika G17 plus Vladimir Terzić.

"U ponedeljak u Tužilaštvu počinje saslušanje zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja, učinjenog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << falsifikovanjem službene isprave. To je potrebno jer Tužilaštvo, kao nezavisan organ, tvrdi da nema poverenja u policiju, već želi da samo sprovede krivični postupak bez pomoći organa unutrašnjih poslova, koji bi taj posao prolongirali do krajnjih granica, kako su to i najavili funkcioneri nekih stranaka na vlasti, dakle sve dok građani Srbije taj događaj ne izbrišu iz memorije", kaže Terzić.

Zbog sumnje da su učestvovali ili omogućili falsifikovanje blanko-ostavki poslanika G17 plus, krivične prijave su podnete protiv predsednika Parlamenta Predraga Markovića, zamenika predsednika Administrativnog odbora Petra Cvetkovića, sekretara Parlamenta i šefa pisarnice. Ipak, kako Terzić tvrdi, Tužilaštvo će saslušati samo službenike koji su nadležni za poslove u pisarnici i zavođenje službene dokumentacije.

Sovraniju Čonjagiću i Vesni Lalić mandati su oduzeti aktiviranjem njihovih blanko-ostavki neposredno pred glasanje o budžetu za 2006. Spor je nastao zbog tvrdnje tih poslanika da su ostavke povukli pre nego ih je nadležna skupštinska služba aktivirala.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.