Saša Mirković formirao radnu grupu

Izvor: B92, 08.Jan.2013, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saša Mirković formirao radnu grupu

Beograd -- Pomoćnik ministra saobraćaja Saša Mirković formirao je radnu grupu koja će pripremiti dopune Zakona o bezbednosti saobaćaja na putevima

Mirković je izjavio Tanjugu da su članovi radne grupe, njih 17, najbolji stručnjaci za tu oblast i da će postojeći zakon biti dosta unapređen.

Pomoćnik ministra saobraćaja, nedavno postavljen na tu dužnost, istakao je da će organizovati taj posao u narednom periodu, kao i da će morati da se poštuje mišljenje struke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Srbija će dobiti pravi Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima, naglasio je Mirković. On je još jednom ponovio da su putari spremni za nove snežne padavine ističući da će svi putni pravci biti očišćeni od snega.

U radnoj grupi su šef odseka za drumski saobraćaj na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu Milan Vujanić, šef katedre za bezbednost saobaćaja na tom fakultetu Krsto Lipovac, državni sekretar u Ministarstvu saobraćaja Dušan Rafailović, načelnik Uprave saobraćajne policije Dragiša Simić, načelnik Odeljenja za bezbednost saobraćaja u Ministarstvu saobraćaja Demir Hadžić i savetnik u ministarstvu Milan Božović.

Članovi grupe su i direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Stevović, sudija Vrhovnog kasacionog suda Srbije Dragomir Milojević, sudija Višeg suda u Valjevu Dragan Obradović, zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić, advokat Aleksandar Đorđević.

U grupi su i stručnjak za bezbednost saobraćaja Dalibor Pešić, Biljana Vuksanović iz direkcije za strategije Puteva Srbije, Miladin Nešić iz Kriminalističke policijske akademije, direktor Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović, Nenad Nikolić - SITO i Milan Marinović iz Prekršajnog suda.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mirković formirao radnu grupu za izmenu zakona o saobraćaj

Izvor: Blic, 08.Jan.2013

Pomoćnik ministra saobraćaja Saša Mirković formirao je danas radnu grupu koja će pripremiti dopune Zakona o bezbednosti saobaćaja na putevima i izraditi Strategiju bezbednosti saobraćaja Srbije...Mirković je izjavio da su članovi radne grupe, njih 17, najbolji stručnjaci za tu oblast i da će...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.