Izvor: B92, 17.Feb.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarkić: "Saradnja sa Tribunalom zadovoljavajuća"

Beograd -- Pomoćnik saveznog ministra pravde Nebojša Šarkić, koji je radio na izradi Zakona o saradnji sa Haškim tribunalom, rekao je u ponedeljak za B92 da ne vidi nijedan razlog zbog kojeg bi se menjao član 39. Zakona, koji zabranjuje nove ekstradicije. "Da li će se zakon menjati je stvar poslanika koji treba o tome odlučuju. Procedura za izmenu zakona nije komlikovana, ali ja u ovom trenutku ne vidim nijedan razlog za izmenu. Mi nemamo nijednu optužnicu koja je pravno stupila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na snagu nakon donošenja Zakona, a da se ta osoba nije dobrovoljno predala ili pokazala spremnost da se preda", rekao je Šarkić. On kaže da Karla Del Ponte stalno insistira na tome, ali da taj zakon nije smetnja za uspostavljanje pune saradanje sa Hagom. "Govori se samo o nekim budućim neizvesnim okolnostima koje su ovom trenutku potpuno nebitne za stepen saradnje".

Nebojša Šarkić, takođe, ocenjuje da insistiranje Karle Del Ponte na izmeni člana zakona o saradnji sa Hagom predstvalja samo dokaz nekompetentnog odnosa Tužilaštva prema našoj zemlji. "Njeno insistiranje nije ništa novo i moj potpuno lični stav o tome je da kako ona loše stoji sa optužnicama, toliko insistira na novim optužnicama i na novim pritiscima na Jugoslaviju. Ja sam i do sada u više navrata rekao da je taj stepen saradnje sasvim zadovoljavajući i u granicama mogućeg, a da insistiranje Karle del Ponte nikada nije bilo praćeno konkretnim argumentima", rekao je Šarkić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.