Izvor: B92, 27.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarančić ostaje direktor Železnice

Beograd -- Vlada je zadržala Milenka Šarančića na mestu direktora Železnica, Branko Jocić, iz Puteva Srbije, postao državni sekretar.

Vlada Srbije je za državnog sekretara u Ministarstvu za infrastrukturu postavila Branka Jocića, predstavnika stranke Nova Srbija, koji je do sada bio direktor Puteva Srbije. Milanko Šarančić, iz iste stranke, ponovo je imenovan za generalnog direktora Javnog preduzeća Železnice Srbije.

Za generalnog direktora Javnog preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Putevi Srbije imenovan je Zoran Drobnjak.

Vlada Srbije usvojila je Strategiju razvoja železničkog, drumskog, vodnog i vazdušnog transporta u Srbiji za period 2008. do 2015. godine.

Vlada Srbije je za generalnog direktora Telekoma Srbija danas imenovala Branka Radujka, umesto dosadašnjeg direktora Draška Petrovića.

Dragin: Za zagađivače oštrije kazne i do 20 puta

Vlada Srbije usvojila je danas set zakona iz oblasti ekologije i drastično pooštrila kaznenu politiku prema zagađivačima, izjavio je ministar zastite životne sredine Saša Dragin.

Vlada je usvojila nacrte zakona o upravljanju otpadom, o ambalaži i ambalažnom otpadu i izmene i dopune Zakona o zaštiti životne sredine, rekao je Dragin na konferenciji za novinare posle sednice Vlade.

Izmenama Zakona o zaštiti životne sredine predviđene su i 20 puta veće kazne za zagađivače od sadašnjih, "tako da će im biti isplativije da ulažu u sisteme za prečišćavanje nego da plaćaju kazne", objasnio je ministar.

Dragin je prethodno potpisao ugovore sa predstavnicima 11 zavoda za javno zdravlje u Srbiji o angažovanju njihovih stručnjaka u slučaju hemijskog udesa.

Ugovorima je predviđeno da svaki zavod pokriva određenu teritoriju, tako da u slučaju udesa njegovi stručnjaci izlaze na teren da izvrše potrebne analize vazduha, vode i zemljišta i procene rizik po zdravlje i životnu sredinu.

Dragin je tom prilikom podvukao da će uspostavljanje mreže zavoda za odgovor na hemijske udese pomoći da se u kratkom roku nakon nesreće obezbedi zdravlje i bezbednost stanovništva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.