Saradnja srpskih univerziteta sa šangajskim

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2018, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja srpskih univerziteta sa šangajskim

Potpisan je sporazum o saradnji Univerziteta u Beogradu, Novom Sadu i Nišu sa Univerzitetom "Đao Tong" iz Šangaja. To je jedan od najprestižnijih Univerziteta u Kini i jedan od osnivača šangajske liste. Ova saradnja predstavlja novu šansu za sticanje znanja, razmenu iskustva i inovacije.

Najveći značaj saradnje ogleda se u povezivanju profesora i istraživača, u razmeni studenata na osnovim, master i doktorskim studijama, kao i u spajanju teholoških resursa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Naravno da će kineski studenti dolaziti ovde, da će naši studenti moći da idu u kineske univerzitete, Đao Tong spada među prva tri, oni su vodeći u biomediscinskim naukama, inženjerskim naukama, i mnogim drugima, čak i u domenu dizjana, koji jeste prilično važan. Mi ćemo animirati naše fakultet, oni svoje studente", rekao je profesor Dejan Mandić.

"Srpski univerziteti poznati su po kvalitetnim programima, visokim standardima u naučnim istraživanjima, kao i dostignućima u matematici i fizici. Univerzitet u Novom Sadu ističe se i u poljoprivrednim istraživanjima. Naš Poljoprivredni fakultet je takođe visoko pozicioniran, dobro opremljen kompjuterima i tehnologijama, kao i ceo Univerzitet u Novom Sadu", dodao je on.

Novosadski univerzitet je već potpisao bilateralni sporzum sa Univerziteteom "Đao Tong", tako da je ovo samo nastavak saradnje. Novosadski studenti otvoreni su za nove šanse.

Saradnja će se odvijati uz organizacionu i finansijsku podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i "Đao Tong" univerziteta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.