Izvor: B92, 12.Avg.2010, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Saradnja sa Hagom nesmetana"

Beograd -- Nacionalni savet za saradnju sa Haškim tribunalom zaključio je na sednici da se saradnja sa Tribunalom u Hagu odvija nesmetano.

Naglašeno je da se u kontinuitetu održava visok nivo saradnje sa tim sudom i da će Savet dostaviti dokumentaciju i odgovore po 39 zahteva Tužilaštva Tribunala u Hagu i odbrane okrivljenih.

Nacionalni savet za saradnju i drugi državni organi nadležni za saradnju sa Tribunalom nastaviće da održavaju u predstojećem periodu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saradnju na dostignutom nivou.

Na sednici je razmatrano aktuelno stanje saradnje između Srbije i Tribunala u oblastima koje se nalaze u nadležnosti Nacionalnog saveta za saradnju, u koje spadaju dostavljanje dokumentacije, oslobađanje svedoka dužnosti čuvanja tajne, uvidi u arhive državnih organa i drugi tehnički apspekti saradnje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.