Šapić:U novoj vladi su nacionalni interesi ispred političkih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2020, 11:54

Šapić:U novoj vladi su nacionalni interesi ispred političkih

Lider Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić izjavio je večeras da je novoformirana vlada koncentraciona vlada u kojoj su nacionalni interesi važniji od partijskih, inače bi vladu formirao sam SNS.

On je, gostujući u Utisku nedelje, rekao da je procenjeno da su neke stvari važnije od partijskih interesa.

"Da su normalne okolnosti, pretpostavljam da bi SNS sam formirao vladu", ocenio je Šapić.

Govoreći o Ministarstvu za brigu o porodici koje će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << voditi Goran Dmitrović iz SPAS-a, Šapić je rekao da je to Ministarstvo važno, kao i da je on lično odlučio da Dmitrović bude na njegovom čelu.

"Dok sam ja predsednik, ja ću odlučivati ko će biti u izvršnoj vlasti", rekao je Šapić i dodao da Dmittović ima širok spektar interesovanja i da se kad god je mogao trudio da štiti srpski narod.

"On je apsolutno neko ko je referentan za to ministarstvo i to će i pokazati i implementirati neka naša programska načela", rekao je Šapić.

Za borbu protiv organizovanog kriminala

Šapić je izjavio da podržava borbu protiv organizovanog kriminala, a naročito sada kada je deo izvršne vlasti.

On je, odgovarajući na pitanje šta je moglo da podstakne predsednika Srbije Aleksandra Vučića da najavi borbu protiv organizovanog kriminala, rekao da je to možda moglo da bude nekoliko ubistava koja su se u poslednje vreme dogodila u Beogradu.

"Nadam se da će država reagovati. Te dve velike kriminalne grupe su daleko proširile snagu, ne samo ovde, već i u Evropi i nema nijedne veće pošiljke narkotika bez njih", rekao je Šapić aludirajući na crnogorske narko klanove.

Komentarišući da li će Aleksandar Vulin moći da se izbori sa tim, on je kazao da neće ulaziti u odluke po pitanju svakog ministarstva.

"Ne mogu da znam na osnovu čega su donete odluke o kadrovima, ali pretpostavljam da predsednik misli da on to može i tačka", rekao je Šapić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Stranački interesi nisu prepreka u ostvarivanju državnih ciljeva" Šapić otkrio razlog poziva njegovih ljudi u Vladu

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2020

Ponovio je da je Vučić na sastanku s njim želeo da čuje kako on (Šapić) vidi sadašnjost i budućnost stanja u državi..Lider SPAS-a Aleksandarc je da je pozvan da sa svojim stranačkim kolegama pruži doprinos u vlasti zbog teškog perioda koji je pred Srbijom nakon pandemije i zato što u njegovom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.