Šanse za mirovno rešenje Baku-Jerevan postoje - portparol Kremlja

Izvor: Vostok.rs, 20.Sep.2023, 13:37

Šanse za mirovno rešenje Baku-Jerevan postoje - portparol Kremlja

Rusija vidi priliku za mirovno rešenje između Bakua i Jerevana u primeni postojećih trilateralnih sporazuma, izjavio je medijima portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
"Postoji takva prilika (za mirovno rešenje). Kako mi to vidimo, to su sporazumi na koje se oslanjamo. Nastavljamo kontakte i sa Bakuom i sa Jerevanom", izjavio je Peskov. On je takođe prokomentarisao mišljenje specijalnog izaslanika Jermenije Edmonda Marukjana da je „red na Sjedinjenim Državama da odluče koje mere se mogu koristiti“ za postizanje mira. „Ovde ne bi trebalo da se čeka red, treba da postoje konkretni napori zasnovani na stvarnoj i opipljivoj pravnoj osnovi, koja omogućava postizanje mirovnog rešenja“, naglasio je Peskov.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.