Sanaderovo gledanje u budućnost: Vlade Hrvatske i Srbije na zajedničkoj sednici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanaderovo gledanje u budućnost: Vlade Hrvatske i Srbije na zajedničkoj sednici

BEOGRAD - Hrvatski premijer Ivo Sanader predložio je tokom jučerašnjeg susreta sa srbijanskim kolegom Mirkom Cvetkovićem da vlade Hrvatske i Srbije jednom godišnje održavaju zajedničke sednice s ciljem čvršćeg povezivanja dve zemlje, te jačanja bilateralne i regionalne saradnje, piše "Politika".

Potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić rekao je da je Sanader predložio da se sednice dveju vlada održavaju na smenu u Beogradu i Zagrebu.

"Tendencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << susreta i razgovora je da se okrenemo ka budućnosti, da u dijalogu rešavamo nerešene stare sporove i jačamo saradnju, pa sam zato predložio da se za početak organizuju posete predstavnika javnog informisanja iz Srbije Hrvatskoj i hrvatskih Srbiji, kako bi mediji odigrali svoju ulogu u otopljavanju odnosa, u otvaranju mogućnosti snažnije ekonomske, kulturne, sportske saradnje", rekao je Dinkić.

On je dodao da je veliko interesovanje za avionsku liniju Beograd - Pula, a da je Sanader zainteresovan da se uvede i linija Beograd - Zagreb, pa će obe strane u narednom periodu to realizovati kao podršku jačanju turističke i ukupne ekonomske saradnje.

Ljudi iz Srbije su zainteresovani za letovanje na hrvatskoj obali, ali pošto imaju utisak da je Istra gostoprimljivija od Dalmacije, Dinkić je zamolio hrvatskog premijera da utiče da klima u Dalmaciji bude slična onoj u Istri.

On je, takođe, izrazio želju da vidi građane Hrvatske na atraktivnim turističkim destinacijama i manifestacijama u Srbiji.

Dinkić je rekao da je stekao utisak da Sanader i potpredsednik hrvatske Vlade Damir Polančec nisu opterećeni prošlošću, kao ni članovi Vlade Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.