Sanacija sopstvenim sredstvima

Izvor: B92, 17.Nov.2010, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sanacija sopstvenim sredstvima"

Beograd -- Sekretar Skupštine Veljko Odalović kaže da će parlament sve vanredne troškove sanacije zgrade Skupštine platiti iz sopstvenih sredstava.

Odalović kaže i da za to neće tražiti dodatna sredstva iz republičkog budžeta.

On je novinarima u parlamentu, povodom pisanja pojedinih medija o velikim troškovima u rekonstrukciji zdanja na Trgu Nikole Pašića, a posebno iznajmljivanja skele, rekao da je tačno da ona dnevno košta oko 60.000 dinara, ali da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su ti troškovi uračunati u ukupnu cenu rekonstrukcije fasade te zgrade.

Odalović je napomenuo da nema dnevnog zakupa skele, čije su postavljanje i troškovi ugovoreni sa izvođačem radova, podsetivši da se procenjuje da će radovi na pranju i peskiranju koštati republički parlament 22 miliona dinara, a završni radovi 84 miliona dinara.

On je objasnio da su radovi na peskiranju i pranju fasade završeni u septembru, ali da skela u međuvremenu nije uklonjena budući da je bilo neophodno obaviti revitalizaciju novih oštećenja koja su primećena na zgradi, odnosno na centralim stubovima.

"Nije bilo racionalno sklanjati skelu koja bi demontažom i novom montažom koštala duplo skuplje", rekao je Odalović, dodajući da se tokom radova vodilo računa da oni ne ometaju rad poslanka, medija i zaposlenih u republičkom parlamentu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.