Izvor: Blic, 22.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samovolja

Nije bila potrebna saglasnost koncesionara, nije bilo tajnosti ugovora. Detalji ugovora o koncesiji za izgradnju autoputa Horgoš - Požega mogli su da budu poznati pre pet meseci.

Zašto nisu? Da li je bilo potrebno vreme da se ugovor „ispegla"? Zašto ministar za infrastrukuturu Velimir Ilić taj dokument daje na kašičicu i to samo delove koji su opšti i ne govore ništa o prirodi posla koji košta između 800 miliona i milijardu i po evra. Njegova samovolja je beskrajna, izgleda. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Prvo ne dozvoljava javnosti uvid u ugovor, a juče insistira da se ceo objavi. Ako se zna da se u poslednjoj verziji ugovora koncesionarima velikodušno izašlo u susret, ima li tu mesta za sumnju da je bilo i provizije?

Ilić je rešio da građane Srbije vuče za nos jer su isti probali da guraju tamo gde mu, po mišljenju Ilića, nije mesto - „jer interesovanje za ugovor odlaže izgradnju autoputa". Ali ipak, i pored sve njegove samovolje, Ilić je prvi u redu onih koji traže da se ugovor objavi i podseća da će Vlada morati da preuzme odgovornost za tu odluku.

Guranje nosa u koncesiju tu ne prestaje. Neko će morati da odgovara ako ceo posao smrdi. Pod uslovom da Vlada sutra preuzme odgovornost.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.