Izvor: Blic, 17.Jun.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo jedinsten nastup

Samo jedinsten nastup

BANJALUKA (Beta) Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da samo jedinstveni nastup opozicije na izborima može doneti promene Srbiji. On je u emisiji Nazavisne radio-televizije Banjaluka, međutim, ocenio da u radu opozicije i dalje postoje teškoće, ističući da se Srpski pokret obnove isključio iz jedinstvenih stavova opozicije.

Lider DSS je još rekao da bi svaki rasplet političkih prilika u Srbiji bio bolji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 'od nečega što bi ličilo na građanski rat'.

Zamoljen da prokomentariše spekulacije o tajnoj saradnji dela opozicije s jugoslovenskim predsednikom Slobodanom Miloševićem, odgovorio je da je 'u poslednjih deset godina bilo pokušaja nekih opozicionih stranaka da se 'vežu za socijaliste kako bi došlo do promena'.

'Ovo je, međutim, preloman trenutak i nikome iz opozicije nije u interesu da sarađuje s Miloševićem i njegovim socijalistima', istakao je on.

Koštunica je, komentarišući odnose Srbije i Crne Gore, rekao da je savezna država u dobroj meri podeljena zaslugama jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića i njegovog režima. On smatra da narod Srbije i Crne Gore treba da se izjasni o tome da li želi da živi u zajedničkoj državi i kako ta država treba da bude uređena.

'Lokalni izbori u Podgorici i Herceg Novom potvrdili su da je podeljena i Crna Gora i da referendum o otcepljenju ne bi uspeo', kazao je predsednik DSS.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.