Izvor: B92, 06.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Samo diplomatija za Kosovo"

Beograd -- Boris Tadić kaže da će u slučaju da Kosovo dobije nezavisnost Srbija na raspolaganju imati samo diplomatska sredstva.

"To podrazumeva akciju u Savetu bezbednosti. Bilateralnu akciju sa velikim silama. Nemojte me terati da kažem koje sve diplomatske mere mi moramo da preduzmemo", kazao je predsednik Srbije Boris Tadić za "Politiku".

On je kazao da bi bilo pogrešno prekinuti diplomatske odnose sa zemljama koje bi priznale nezavisnost Kosova: "Jedini način >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da utičete na članice Saveta bezbednosti i EU jeste da imate veze s njima, da imate odnose s njima. Ideja prekida odnosa sa svetom, to je ideja Slobodana Miloševića".

Tadić smatra da je pogrešno slati poruke da će Srbija braniti Kosovo oružanim snagama: "Jedini siguran način da Kosovo više nikada ne bude u Srbiji jeste da Srbija vodi rat za Kosovo. Najbrži način kojim je Srbija mogla da udalji Kosovo od sebe jeste upravo Miloševićev način odbrane koji je rezultirao Rezolucijom 1244 i vojno-tehničkim sporazumom".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.