Samo Ugljanin u državnom stanu

Izvor: Večernje novosti, 20.Mar.2013, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo Ugljanin u državnom stanu

OD 31 službenog stana kojim raspolaže vladina Stambena komisija, trenutno se koristi 11, i u njima privremeno žive uglavnom državni sekretari. Ovo se navodi u odgovoru koji je Komisija za stambena pitanja i raspodelu službenih zgrada i poslovnih prostorija Vlade Srbije dostavila Agenciji za borbu protiv korupcije. - U 10 slučajeva nijedan od funkcionera koji koriste službene stanove nema u vlasništvu nepokretnost na teritoriji Beograda, dok je u jednom slučaju utvrđeno da ima, ali je on >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << neuslovan jer je još u izgradnji. Funkcioner je o tome obavestio i Stambenu komisiju Vlade - kaže Tatjana Babić, direktor Agencije za borbu protiv korupcije. Ona nije mogla da nam da imena državnih sekretara koji koriste te stanove, ali kaže da je Stambena komisija dostavila Agenciji pojedinačne ugovore o njihovom privremenom korišćenju. Ni u jednom ugovoru, međutim, nije navedena struktura, ni površina stana. Kako je ”Novostima” potvrđeno u Nemanjinoj 11, od aktuelnih ministara, osim Sulejmana Ugljanina, niko ne koristi državne kvadrate. Rasim Ljajić ima stan u sopstvenom zakupu, a Goran Knežević svakodnevno putuje od Zrenjanina do Beograda. Osim službenih, država ima i 16.425 stanova koje izdaje. U njima živi 4.668 zakupaca. Direkcija, kako je navela u dopisu Agenciji, nema podatke o tome ko ih je zakupio. Da bi se ušlo u trag ko u tim stanovima živi i da li je neko zloupotrebio državne nekretnine, Agencija će kod Republičke direkcije za imovinu inicirati formiranje jedinstvene baze podataka o svim nepokretnostima i drugoj imovini kojom raspolaže Republika. Najviše ovih nekretnina je u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Zrenjaninu i Nišu. MESEČNO 700.000 EVRA Prosečan mesečni zakup za državni stan je 150 evra, a procene su da se za kiriju mesečno u državnu kasu slije najmanje 700.000 evra.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Samo Ugljanin u državnom stanu

Izvor: SandzakPress.net, 20.Mar.2013

Novi Pazar – Samo 11 državnih stanova dato na korišćenje i u njima privremeno žive uglavnom državni sekretari OD 31 službenog stana kojim raspolaže vladina Stambena komisija, trenutno se koristi 11, i u njima privremeno žive uglavnom državni sekretari. Ovo se navodi u odgovoru koji je Komisija...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.