Samit u Kini: pohvale ali i kritike sa Zapada

Izvor: EurActiv Srbija, 15.Maj.2017, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samit u Kini: pohvale ali i kritike sa Zapada

Deo evropskih zemalja koje učestvuju na samitu Novi putevi svile u Kini odbijaju da stanu uz saopštenje o trgovini koje priprema Kina jer nije dovoljno pažnje posvećeno poštovanju standarda na kojima insistira Evropa, saznao je AFP 15. maja iz diplomatskih izvora. Kineski predsednik je predstavio svoju zemlju kao jedan od stubova borbe protiv protekcionizma, dok deo zapadnih zemalja smatra da projekat izgradnje i povezivanja infrastrukture za trgovinu Novi putevi svile predstavlja pokušaj Kine da što više izveze.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Novi put svile - sporan projekat

Izvor: Deutsche Welle, 15.Maj.2017

Nemačka štampa je pratila zbivanja na samitu o slobodnoj trgovini u Kini i projektu takozvanog Novog puta svile. Ovaj samit je jedan od najvećih diplomatskih događaja godine u Kini...„Kina investira milijarde u projekat stoleća", piše u naslovu članka dnevnika Cajt onlajn. „Predstavnici više...

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.