Samardžić: Postmoderna bajka

Izvor: B92, 20.Mar.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samardžić: Postmoderna bajka

Slobodan Samardžić (FoNet, arhiva)

Beograd -- Slobodan Samardžić izjavio da su tvrdnje DS da Srbija ulaskom u EU može odbraniti Kosovo "jedna postmoderna bajka".

"To je fikcija. Najpre, da se može u neko skorije vreme ući u EU. Jer, da nema Kosova i da nema haškog razloga, mi ne bismo mogli biti član EU za deset godina. Sa ovim uslovima, verovatno i kasnije", kazao je Samardžić za Večernje novosti.

Prema njegovoj oceni, ako neko hoće neku zapaljivu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << situaciju da gasi hipotetičkim stanjem koje će se ostvariti za jednu deceniju, taj priča uspavanku.

"Ta teza je krajnje neuverljiva i to je jedna politička demagogija", smatra Samardžić.

Komentarišući tezu da Demokratska stranka Srbije, čiji je potpredsednik, gura zemlju u samoizolaziju kojom će da se izgubi Kosovo, on je naveo da je samoizolacija kao ideja glupost i loša propaganda.

"To ne postoji, a naročito ne u Srbiji. Niko u svetu ne preti Srbiji izolacijom, jedino neki Srbi prete Srbima samoizolacijom. Ovo nisu devedesete godine, ovo nije Miloševićev režim, već demokratija otvorena prema celom svetu", ukazao je Samardžić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.