Samardžić: Lokalne skupštine na Kosovu za desetak dana

Izvor: Blic, 26.Maj.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samardžić: Lokalne skupštine na Kosovu za desetak dana

Ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić izjavio je danas u Ranilugu da je rok za konstituisanje lokalnih skupština na Kosovu 10 do 12 radnih dana.

On je istakao da će lokalna samouprava ubuduće biti organ koji će ispunjavati zahteve srpskog stanovništva na Kosovu, prenosi KiM radio.

O dolasku misije Euleks na Kosovu Slobodan Samardžić je rekao da EU može da šalje svoje osoblje na Kosovo samo u okviru UN, ali ne da, kako je naveo, na Kosovo "dođu kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << siledžije i doprinesu stvaranju nove države".

On je izrazio nadu da će UNMIK ostati u pokrajini, ali da će promeniti svog šefa koga je Samardžić optužio da je učestvovao u stvaranju nezavisnosti Kosova.

Samardžić je dodao da će Srbija učiniti sve za KPS policajce srpske nacionalnosti kada im suspenzija istekne, s tim da će oni biti neposredno radno angažovani za UNMIK policiju.

Samardžić je danas posetio Kosovsko Pomoravlje. On je u Kuscu otvorio regionalnu kancelariju Koordinacionog centra ministarstva za Kosovo i Metohiju i još tri kancelarije u ovom regionu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.