Sajam profesionalne orijentacije u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2016, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam profesionalne orijentacije u Kikindi

Pored uzbuđenja uoči predstojećih maturskih proslava, za mlade ljude sledi još jedan važan ispit zrelosti – prijemni ispiti i uspis u željene škole i fakultete. Za neodlučne nema još mnogo vreman za pripreme, a dobar putokaz za odabir budućeg zanimanja kikindskim osmacima bio je sad već tradicionalni Sajam profesionalne orijentacije.

Kikindska filijala NSZZ, u saradnji sa kikindskim kao i srednjim školama iz dugih gradova, organizovala je po osmi put Sajam profesionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << orijentacije. Učenici su na štandovima mogli da dobiju sve informacije važne za izbor zanimanja, kao i štampani informativni materijal.

"Jer ovde zaista na jednom mestu imaju i profesore i učenike, malo starije vršnjake iz srednjih škola koji im mogu dati odgovore na brojna pitanja koja se tiču konkretnih obrazovnih profila, mogućnosti obavljanja stručne ptrakse, zapošljivosti, nastavka obrazovanja, predmeta koji su dominantni", kaže Natalija Milošev Stanimirov, kikindska Filijala NSZZ.

Kikindski srednjoškolci potrudilio su se da na pravi način predstave i preporuče svoje škole.

I pored svih prednosti informatičkog društva i dostupnosti informacija, još uvek je preporuka i informacija vršnjaka jako važna. Ima naravno osmaka koji su tu važnu odluku već doneli.

Mnogo toga, naravno utiče na izbor budućeg zanimanja, a možda su nove generacije vaspitavane u praktičnijem duhu, pa će takvi argumenti biti i presudni. Ono što se među 14-godišnjacima može sve češće čuti je činjenica da žele obrazovni profil koji bi im omogućio nastavak školovanja u inostranstvu, ili bar diplomu, odnosno posao koji će im omogućiti lakši odlazak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.